Õppeaasta 2016/2017

MEIE LAULUPOISID ON KA SPORDIPOISID!

8.- 10. juunini toimus Pärnumaal Pärlseljal järjekordne Eesti Meestelaulu Seltsi poistekooride laulu- ja spordilaager. Seekordne üritus viidi läbi koostöös Eesti Olümpiaakadeemiaga ja seetõttu oli päevade läbivaks teemaks olümpiamängud, kuid loomulikult ei unustatud ka laulmist. Osalesid ka meie poistekoori 30 poissi. Meie lapsed olid jälle väga tublid. Spordis võitsime peaaegu kõik, mis võita oli: esimesed olime nii rahvastepallis, jalgpallis kui ka Antiik- Kreeka kooriolümpiamängude üldkokkuvõttes. Lisaks oli kavas veel isetegevuskonkurss, mille eest zürii arvestas topeltpunktid- siin jäime võistlejaterivi keskpaika. Punktide summeerimisel selgus, et kolmeteistkümne koori seas saavutas esikoha Võru poistekoor 50 punktiga ning  meie saavutasime 49 punktiga teise koha.

Väga tubli tulemus meie laulupoistelt!

12.06.2017


EDU RÜHMVÕIMLEMISE MM-il

Helsingis toimunud rühmvõimlemise maailmameistrivõistlustel esinesid suurepäraselt meie kooli õpilased Andra Palla ja Greete Korol. Võimlemisklubi “Janika” rühma “Rosett” koosseisus saavutasid nad väga kõrge kuuenda koha ja Eesti võistkonnas, riikide arvestuses, oldi lausa kolmandad.

Õnnitleme!

31.05.2017


AJALOORINGI 16. ORIENTEERUMISMÄNG

Ülesanded leiad SIIT.

15.05.2017


PILTIDE TELLIMINE

Muusikapeo ja Liikumispeo pildid on tellimiseks kättesaadavad Pildikompanii kodulehel. Kui sul pole ligipääsukoode kirjuta meie Facebooki mesilase postkasti või e-mailile liisa.aasmae@reiniku.edu.ee

10.05.2017


“BALTISAKSLASTE JÄLGEDES”

Tartu linna põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste saksakeelsel üritusel “Baltisakslaste jälgedes” (orienteerumisvõistlus + viktoriin) saavutas 8. klassi võistkond Maire Pärn ja Anton Jaska paremuselt neljanda tulemuse. Tublid olid ka üheksandikud Kärt Haak, Rachel Kõllo ja Hanna Marta Nellis.
Õnnitleme!

10.05.2017


SÕNALOOMINGUVÕISTLUS “MINU EESTILE”

Eesti Emakeeleõpetajate Selts autasustas 5. mail sõnaloominguvõistluse “Minu Eestile” parimaid autoreid. Meie kooli 2.e klassi õpilane Marie Gordeeva saavutas peaaegu 400 töö hulgast auväärse III koha. Päev algas külaskäiguga Riigikokku, kus tutvustati hoonet ennast, selle funktsioone ja ka inimesi. Pärast pidulikku lõunasööki oli igati paslik kulutada energiat Pika Hermanni torni ronimisega. Vaade oli suurepärane ja seltskond ühtehoidev. Edasi suunduti Solarise keskuse Apollo raamatupoodi, kus anti pidulikult üle tänukirjad ja nooremale vanuseastmele Ilmar Tomuski autogrammiga värske teos “Digipöörane kool”.

Palju õnne Mariele ja aitäh õpetaja Ritale!

8.05.2017


SUUREPÄRANE ESINEMINE EESTI VABARIIGI PRESIDENDI AUHINNA VÕISTLUSEL

18. ajalooalaste uurimistööde võistlusel Eesti Vabariigi Presidendi auhindadele pälvisid meie kooli õpilased Lisete Nukk ja Iris Kreinin oma uurimistööga “Üks kilomeeter iseseisvumise eeldusi” I koha.

President Kersti Kaljulaid ootab neid 19. mail Kadriorgu külla.

Seega, oleme kaks aastat järjest vallutanud selle tipu!

8.05.2017


“MINU EESTILE”

Sõnaloominguvõistlusel “Minu Eestile” pälvisid äramärkimist 9.a kl õpilaste Sander Aukusti, Isabel Küttimi, Annabel Lillestiku ja Mia Pauluse ja 2.e kl õpilaste Markus Tätte, Henry Vahteli ja Anete Petrovi tööd.

Marie Gordeeva 2.e klassist saavutas III koha.

Palju õnne, tublid õpilased!

8.05.2017


SELLE NÄDALA SÜNDMUSED

5.05.2017


ESIKOHT STADTRALLY-l

Tartu linna saksa keele orienteerumisvõistlusel Stadtrally saavutasid Markus Saarepuu ja Martin Toomiste esikoha. Tubli oli ka meie teine võistkond, kuhu kuulusid Kelly Pallo, Mia Tamm ja Frode Kivi.

Õnnitleme

5.05.2017


VÕIT “NUPUTA” VABARIIKLIKUS VOORUS

Pärnus toimunud vabariikliku matemaatikaviktoriini NUPUTA lõppvõistlustest  võttis osa ka  meie kooli 7a klassi võistkond (Kertu Kütt, Kirke Kütt ja Raivo Rander). Kokku oli 34 seitsmendate klasside võistkonda.

Pärast kahetunnist ülesannete lahendamist, oodates autasustamist, hõigati välja Mart Reiniku Kool ja Miina Härma Kool lisaülesannete lahendamisele.

Lõpptulemuseks: Tartu Mart Reiniku Kool – I koht, Miina Härma Kool –  II koht.

Palju õnne osavõtjatele lastele ja paju õnne meile kõigile. Võime olla uhked, et meie koolis on palju väga tublisid lapsi!

3.05.2017


KOLMIKVÕIT TARTU LINNA KÕNEVÕISTLUSEL

Tartu linna kõnevõistlusel põhikooliõpilastele tegid meie õpilased n-ö puhta töö:
I koht Hanna Anepaio
II koht Karl-Martin Voovere
III koht Georg Lillo

Lihtsalt suurepärane!

27.04.2017


TUND LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 26.aprillil kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 62 eesti keele ainetund lastevanematele. Tunni teemal õigekirja kordamine (millised keelevaldkonnad on kõige keerulisemad? Kust saada abi?) viib läbi õpetaja Pille Pärlin.

26.04.2017


VABARIIKLIKUD MEISTRIVÕISTLUSED MÄLUMÄNGUS

Viimsis toimus  XIV koolinoorte meistrivõistluste finaal mälumängus, kus meie kooli võistkond saavutas 29 osaleja hulgas uhke 4. koha!
Võistkonda kuulusid: Airiin Ling, Kärt Haak, Jaagup Savisaar ja Karl-Martin Voovere.

Laia silmaringiga on need meie tublid õpilased!

26.04.2017


LINNAOLÜMPIAAD SAKSA KEELEST

Tartu linna 9. klasside saksa keele osaoskuste olümpiaadil saavutas Kärt Haak 4. ja Rachel Kõllo 9. tulemuse.

Tublid tüdrukud!

24.04.2017


KOOLI KÕNEVÕISTLUS

Kõnevõistlus toimus 7.-9. klassi õpilastele. Kolm parimat olid Karl-Martin Voovere 9.a, Georg Lillo 7a ja Hanna Anepaio 8.a klassist. Nemad lähevad ka kooli esindama linna kõnevõistlusele 27.aprillil.

Eripreemiad: Emma Tomson 7.a – julguse ja isikliku probleemi esitamise eest, Mari Kaldmaa 7.a – lugemisarmastuse edastamise eest, Johannes Kasak 8.b – hästi väljaöeldud mõtte eest. Kiitust pälvivad ka Katariina Lorenz, Heleri Savolainen, Anett Pluum, Eliise Raudmets, Aurora Ruus, Isabel Küttim, Anna Marie Jõgiaas, Rachel Kõllo, Kätriin Pullerits, Andrea Jagur, Margot Nigol.

Õnnitleme!

24.04.2017


NUKKUDE JOONISTAMISE KONKURSS

1.-3. klassi tüdrukute Nukkude joonistamise konkurss toimub viiendat korda. Tänavu oli konkursi teemaks “Kaisunukud.“ Sel aastal võttis konkursist osa rekordarv joonistajaid – 398 (2.klasside arvestuses 122). Konkursile saadeti töid 14 Tartu linna ja 3 Tartu maakonna koolist.
Koha esiviisikus sai meie kooli õpilane Petra Abrams 2.b klassist.

PALJU ÕNNE!

Parimatest töödest korraldatud näitus avatakse Kvartali keskuses 4. mail.

24.04.2017


NUTI-MATI MATEMAATIKA EESTI MEISTRIVÕISTLUSED

Kolmapäeval, 19. aprillil toimusid Tallinnas Nuti-Mati matemaatika Eesti meistrivõistlused. Meie kooli võistkond koosseisus Vanessa Viiding (7.b), Johanna Kaare(7.b), Roosi Gertrud Tärgla (9.b), Marten Mõru (8.a), Art Hubert Kobar (2.a) ja Martin Toomiste (7.b) saavutas suurte koolide arvestuses 3. koha. Parima 5. koha saavutas oma vanusastmes Vanessa Viiding.

Tubli saavutus, palju õnne!

24.04.2017


LIIKUMISPIDU

Juba sel neljapäeval, 20.aprillil toimub kooli traditsiooniline LIIKUMISPIDU. Täpsema info saamiseks külastage e-kooli, kirjutage meile Facebooki Mesilasse või võtke ühendust huvijuhiga (e-mail: liisa.aasmae@reiniku.edu.ee ; tel: 502 2524). Veel on pileteid saada!

17.04.2017


EDU VENE KEELE OLÜMPIAADIL

Meie õpilased olid edukad Tartu linna 7. klasside vene keele olümpiaadil: Vanessa Viiding saavutas I koha, Krisliin Kivimaa III koha ja Emili Visnapuu VIII koha.

Tublid tüdrukud!

17.04.2017


LAHTISTE USTE NÄDAL 10.-13. APRILL
Meie koolil on lastevanemate jaoks sel nädalal uksed lahti mõlemas õppehoones. Lahtiste uste nädalal on hea võimalus tutvuda väheke põhjalikumalt koolieluga ja saada vastused pere jaoks tähtsatele haridusküsimustele.

1.-4. klassid õpivad Riia 25 õppehoones
10.-13. aprillil (v.a 11. aprillil) palume praegusi 1.-4. kl lapsevanemaid andma õppetundi või korraldama mõnda üritust oma lapse klassis (kokkuleppel klassijuhatajaga).
Avatud õppetundide päev 11. aprillil:
* külastamiseks on avatud kõik selle päeva 1.-4. kl õppetunnid, vaata tunniplaane SIIT.
* 1.-2. kl tundide külastamine- klassijuhataja koordineerimisel.
* 3.-4. kl tundide külastamine- ilma eelregistreerimata. Palume olla klassiruumi juures hiljemalt 5 minutit enne tunni algust. Me ei soovita võtta tundi kaasa väikeseid lapsi.
* võimalus vestelda klassijuhatajate ja aineõpetajatega (kuni kl 15-ni)
* ringkäik koolimajas algab kl 14.10 esimeselt korruselt valvelaua juurest

5.-9. klassid õpivad Vanemuise 48 õppehoones
10.-13. aprillil (v.a 12. aprillil) palume praegusi 5.-9. kl lapsevanemaid andma õppetundi või korraldama mõnda üritust oma lapse klassis (kokkuleppel klassijuhatajaga).
Avatud õppetundide päev 12. aprillil:
* külastamiseks on avatud kõik selle päeva 5.-9. kl õppetunnid, vaata tunniplaane SIIT.
* 5.-9. kl tundide külastamine- ilma eelregistreerimata.
* võimalus vestelda klassijuhatajate ja aineõpetajatega (kuni kl 15-ni)

Olete oodatud!

16.04.2017


TUNNID LASTEVANEMATELE

Teisipäeval, 11.aprillil kell 18:00 toimub Riia 25 kabinetis 205 matemaatika ainetund lastevanematele. Tunni teemal tekstiülesanded matemaatikas 1.-2. klassile viivad läbi õpetajad Rita Ehasalu ja Rita Raissar.

11.04.2017


KUNSTIKUU

11.04.2017


AUTASUD EESTI FORSELIUSE SELTSILT

Eesti Forseliuse Selts tunnustas meie kooli õpilasi nende eelmisel aastal tehtud uurimistööde eest:
Kätriin Pullerits sai Süüria sõja, pagulaste ja meie kooli õpilaste arvamuse uurimise eest ajaloo ja ühiskonna kategoorias  Forseliuse Seltsi Suure Kuldtukati II järgu medali ehk 1. koha ning  Karl Martin Voovere ja Timo Siimon Alex Parve eluloo eest elulooliste uurimiste kategoorias
2. koha.

Palju õnne!

7.04.2017


NUTISPORT

6.aprillil toimus NUTISPORDI Tartumaa finaal, kus MRK  õpilased esinesid väga hästi. Meie õpilaste tulemused vanuseklasside kaupa:

1. klass
8. Anders Aim (1.b)

2.-3. klass
5. Art Hubert Kobar (2.a)

4.-5. klass
6. Rasmus Raie (5.b)
7. Rebeka Kind (5.c)
8. Arabella Antons (5.b)
9. Hugo Salmar (5.b)
12. Pääsu Helina Tärgla (5.d)

6.-7. klass
1. Vanessa Viiding (7.b)
2. Johanna Kaare (7.b)
5. Martin Toomiste (7.b)
7. Krisliin Kivimaa (7.b)
8. Leelo Aino Jürgenstein (7.b)
9. Kristiine Kaldmaa (6.b)
10. Heleri Savolainen (7.b)
11. Miia Marta Tärgla (7.b)

8.-9. klass
2. Roosi Gertrud Tärgla (9.b)
4. Romet Salu (9.c)
6. Marten Mõru (8.a)
8. Gregory Torim (8.d)
9. Austin Roose (8.d)
10. Anton Jaska (8.d)
11. Rachel Kõllo (9.b)
12. Karlis Karro (8.d)

Õnnitleme!

7.04.2017


TUNNID LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 5. aprillil kell 18:00 toimub Riia 25 kabinetis 305 inimeseõpetuse ainetund lastevanematele. Tunni teemal siseelundid viib läbi õpetaja Esta Otti.

6.04.2017


KUNSTIOLÜMPIAAD

Tartu linna ja maakonna kunstiolümpiaadil sai  meie kooli 7d klassi õpilane Aliise Arendi   9.koha.

Palju õnne!

05.04.2017


LAUATENNISES III KOHT

Tartu koolide karikavõistlustel LAUATENNISES 4.-5. klassidele saavutasid III koha Andre Paidre, Ronald Puhk ja Andre Songisepp.

Palju õnne!

5.04.2017


PIIRKONDLIK ÕIGEKIRJAOLÜMPIAAD

Meie õpilased esinesid tublilt piirkondlikul olümpiaadil:
4.klass: Jesper Alapert 6.-7., Marie Kiivit 8.-9., Jaan Artur Viirsalu 12.-16.koht. Osalesid ka Mattias Mäestu, Magnus Puija.
5.klass: Kreeta Roose 3.-4., Kris Kaspar Kalda 17.koht. Osalesid ka Lisette Holst, Miina Lensment ja Annabel Valge.
6.klass: Heleriin Peterson 3., Jessica Uibo 4., Martin Vendt 18.-19. koht
7.klass: Vanessa Viiding 4., Johanna Kaare 7., Merit Tomson 20.koht. Osalesid ka Mari Kaldmaa ja Ida-Tuule Jõgi.
8.klass: Janne Rääk 4., Marten Mõru 6., Kristelle Michelson 10., Austin Roose 22. koht
9.klass: Kärt Haak 1.-2., Tuuli Annok 15.-20.koht Osalesid ka Timo Siimon ja Rachel Kõllo.

Õnnitleme!

5.04.2017


TEATRIFESTIVAL

31. märtsil toimus Elvas XI Mitteteatrite Festival, kus osalesid trupid Tartu-, Põlva-, Jõgeva- ja Valgamaalt. Osalesid ka meie kooli näiteringi “Kärjelind” noorem ja vanem trupp. Meie õpilastest said rollipreemiad: Karlis Karro, Georg Villem Kärner, Rhianna-Mai Tenson ja Elisabet Veere.

1. ja 2.aprillil toimus Tartu Kooliteatrite Festival.

Vanemat truppi tunnustati eesti klassika klassikalise tõlgenduse eest. Rollipreemia sai Lisette Põlgast. Nooremat truppi tunnustati säravalt loodussõbraliku lähenemise eest. Rollipreemia sai Rhianna-Mai Tenson. Eripreemia pälvisid Arabella Antons ja Laure Kiiviti.

Õnnitleme!

3.04.2017


“KAJAKAS”

Füüsikaülesannete lahendamise võistlusel  „Kajakas” saavutas meie kooli 8d klassi õpilane Eliise Virumäe   üldarvestuses (7.-12. kl) 126. koha (557. osalejat). 8. kl õpilaste arvestuses oli ta kõrgel 14. kohal!

Õnnitleme!

31.03.2017


LOODUSTEADUSTE  OLÜMPIAAD

Loodusteaduste olümpiaadi piirkonna voorus saavutas meie kooli 7b klassi õpilane Martin Toomiste 6. – 7. klasside koondarvestuses 8. koha (kõigi osalenute hulgas) ja pääses edasi lõppvooru, mis toimub 22-23.aprillil Tartus. Lõppvoorus lahendatakse eksperimentaalseid ülesandeid. Hoiame talle pöialt!

Väga tublid olid ka 8.d klassi õpilane Eliise Virumäe ja 8.a klassi õpilane Iris Kreinin. Nendel kahel tüdrukul jäi lõppvooru pääsemiseks puudu vaid mõned punktid.

Tubli saavutus!

31.03.2017


JUTUVESTMINE

28. märtsil toimus Tartu linna jutuvestjate päev Teatri Kodus. Meie kooli esindas Rainer Meier (1.b kl), Lauri Laugmaa (2.c kl) ja Trevor Vahtrik (3.d kl). Sellel konkursil kohti ei jagata, kõik meie kooli õpilased olid väga tublid esinejad ja said head tagasisidet.

Aitäh õpilastele ja nende juhendajatele!

30.03.2017


ILUSA KÄEKIRJA KONKURSS

17. märtsil toimus 1.-4. klasside õpilastel traditsiooniline “Ilusa käekirja konkurss”, mis oli üks emakeelenädala tegevustest meie koolis. Õpilastel tuli kirjutada üks luuletus või muu lühitekst väga kauni käekirjaga paberile ja see ka sobivalt illustreerida. Igast klassist tunnustati kahte parima töö teinud tüdrukut ja poissi kiidukirjaga. Näitus nende töödest on üleval Riia tänava õppehoone teisel korrusel.

Suur tänu õpilastele ja õpetajatele!

27.03.2017


VÄGA HEAD TULEMUSED ÜHISKONNAÕPETUSES

Ühiskonnaõpetuse vabariiklikus voorus läks meie kõigil sinnapääsenud kolmel õpilasel väga hästi ehk
2.koht Kätriin Pullerits
5.koht Aurora Ruus
9.-11. koht Jaagup Savisaar

Õnnitleme!

27.03.2017


VÄGA HEA ESINEMINE SCRABBLE`i MEISTRIVÕISTLUSTEL

Meie kooli õpilased esinesid suurepäraselt VIII Scrabble’i meistrivõistlusel.

Nooremas vanuseastmes (2.-4. klass) osales kokku 27 õpilast.
Lõplikud kohad:
1.koht Mattias Mäestu 4.b
2.koht Robin Roots 3.d
4. koht Oskar Roots 4.b
7.-12. Marten Leosk 4.b
7.-12. Robin Puusaar 3.d

Keskmises vanuseastmes (5.-8.klass) osales 45 õpilast.
Lõplikud kohad:
5.-8. Rein Muda 8.a
9.-16. Iris Kreinin 8.a
9.-16. Markus Saarepuu 7.b
9.-16. Robin Otter 6.b
9.-16. Karmen Nädal 5.c

Rõõmu pakkus meile ka vanim vanuseaste (9.-12. klass). Meie üheksandikud gümnaasiumi sisseastumiskatsete tõttu osaleda ei saanud, kuid turniiril osales 5 meie kooli vilistlast. Esikolmiku moodustasidki meie vilistlased, praegused HTG õpilased 1. Oliver Valk, 2. Kevin Reisenbuk 3. Siim Ilves.

Õnnitleme!

21.03.2017


EMAKEELENÄDALA TULEMUSED

E-etteütlus

5. klass

1. Roland Põld

2. Greete Raja

3. Kris Kaspar Kalda

 

6. klass

1. Laure Kiivit

2.-3. Heleriin Peterson

2.-3. Jessica Uibo

 

7. klass

1. Merit Tomson

2. Johanna Kaare

3. Mari Kaldmaa

8. klass

1. Kristelle Michelson

2. Janne Rääk

3. Sandra Lillepool

9. klass

1. Anna Marie Jõgiaas

2. Rachel Kõllo

3. Mia Marie Randaru

Üldarvestus

1. Kristelle Michelson 8. kl

2. Janne Rääk 8. kl

3. Laure Kiivit 6. kl

4.-5. Merit Tomson 7. kl

4.-5. Sandra Lillepool 8.kl

6. Anna Marie Jõgiaas 9. kl

Scrabble

5. klass

1. Tristan Köhler

2. Hugo Salmar

3. Klaara Erepuu

4. Karmen Nädal

5. Martha Holst

6. Kris Kapar Kalda

6. klass

1. Robin Otter

2. Marion Köhler

3. Kristjan Mäestu

4. Hanna Viia

5. Laure Kiivit

6. Karl Reimand

7. klass

1. Martin Toomiste

2. Markus Saarepuu

3. Mari Kaldmaa

4. Roberta Leppik

5. Robert Parts

6. Kertu Kütt

 

8. klass

1. Rein Muda

2. Iris Kreinin

3. Eliise Raudmets

4. Janne Rääk

5. Kristelle Michelson

6. Elsa David

9. klass

1. Tuuli Annok

2. Andrea Jagur

3. Juudit Lindsalu

4. Annable Pure

5. Samantha Niinemägi

6. Aurora Ruus

Sõnasõda

5. klass

1. 5.b  10 p

2. 5.c     9 p

3. 5.e     7 p

4. 5.a ja 5.d

6. klass

1. 6.a   20 p

2. 6.b   19 p

3. 6.c   11 p

4. 6.d

7. klass

1. 7.b   23 p

2. 7.c     9 p

3. 7.a     7 p

4. 7.d

8.klass

1. 8.a     17 p

2. 8.b     12 p

3. 8.c ja 8.d  11p

Aitäh õpilastele, aitäh õpetajatele!

21.03.2017


MATEMAATIKAOLÜMPIAAD

10. märtsil toimus Tartu Descartes’i Koolis 4. klasside matemaatikaolümpiaad. Kokku osales 76 õpilast 18. Tartu linna koolist. Meie kooli kõige tublim esindaja oli Samuel Tätte 4.c klassist (õp. Esta Otti), kes saavutas 4. koha. Jaan Artur Viirsalu 4.a klassist saavutas 24. koha (õp Kaia Tuhkur). Tublid olid ka Oskar Roots 4.b (õp. Merle Parv) ja Andreas Soosaar 4.d (õp. Ulvi Allik).

Suur tänu tublidele poistele ning nende juhendajatele!

20.03.2017


RAHVASTEPALLIS III KOHT

Tartu linna koolidevahelisel rahvastepallivõistlusel saavutas meie kooli 4. klasside poiste võistkond III koha 12. võistkonna hulgas. Võistkonda kuulusid: Oskar Roots, Mattias Mäestu, Marten Leosk, Rasmus Kõllo, Rico Päkk, Kendal Tanin, Madis Liias, Siim Joosep Jalast, Jaan Andrek Põdra, Indrek Piik, Markkus Punt, Taaniel Maa.

Tublid poisid, palju õnne!

20.03.2017


VABARIIKLIK EMAKEELEOLÜMPIAAD

Vabariiklikul emakeeleolümpiaadil saavutas Märt Kruusmann 7.-8.klasside arvestuses väga tubli 6.koha.

Õnnitleme!

16.03.2017


KÄSITÖÖOLÜMPIAAD

Tehnoloogiavaldkonna ainete piirkondlikul olümpiaadil saavutas Hanna Anepaio (8a) käsitöös II koha.

Tubli tüdruk!

16.03.2017


HEAD UUDISED MATEMAATIKA VALDKONNAS

Suurepärased saavutused Tartu linna matemaatikaolümpiaadil :  5. kl – Kreeta ROOSE  I koht, 7.kl – Raivo RAnder  II koht ja Martin Toomiste 7.koht, 6.kl –  Markus Tamm  5.koht ja Miree Madleen Pütsepp 8.koht.

NUPUTA võistlusel saavutasid meie võistkonnad 7. klasside arvestuses II koha (Kertu Kütt, Kirke Kütt, Raivo Rander) ja 6.koha; 5.-6.klasside arvestuses 8. ja 13.koha.

Õnnitleme!

13.03.2017


TUBLID VENE KEELE TUNDJAD

9.03 toimunud Tartu linna koolide vahelisel vene keele olümpiaadil olid meie õpilased jälle tublid!

II koha saavutasid Janne Rääk, Elsa David ja Kristelle Michelson.

IV koha (ainult 1 punkt lahutas III kohast) saavutasid Lisete Nukk, Sirli Sildever ja Pilleriin Peterson.

Vene keelt emakeelena rääkivate õpilaste seast saavutas II koha Elisabeth Rebase .

Õnnitleme!

14.03.2017


6.KLASSI VIKTORIIN INGLISE KEELES

Meie võistkond saavutas Tartu linna koolide hulgas 4.-6. koha.

Tubli!

13.03.2017


VÄGA HEAD TULEMUSED  SAKSA KEELE  ETLUSKONKURSIL

Tartu linna koolide vahelisel saksa keele etluskonkursil olid parimad meie 7.a klassi tüdrukud. Eliise Luka Tegova saavutas 6.-8. klassi vanuserühmas esikoha ja Greete Jalast teise koha. Õnnitleme!

8.03.2017


VIKTORIIN „KAHOOT“

Tartu Hansa Koolis toimus 1. märtsil 1. klasside võistlusmäng KAHOOT. Meie esindustiimi kuulusid 1.e klassi õpilased Markus Leppik ja Jasper Külanurm. Lapsed mängisid kolm mängu, küsimused sisaldasid 1. klassis õpitut. Kokku osales 15 võistkonda. Kokkuvõttes saavutas meie kool 4. koha. Valitses tore ja meeldiv õhkkond!

Palju õnne, 1.e klass poisid!

2.03.2017


CAP KOOLITUS LASTEVANEMATELE JA ÕPETAJATELE

CAP koolitus lastevanematele ja õpetajatele MRK-s toimub 09.03.17 kell 18:00 Riia 25 saalis.
Lisaks CAP koolitajatele tuleb ka Lõuna prefektuuri teabebüroost vanemspetsialist Krista Klaus.

CAP (Child Assault Prevention) on rahvusvaheline laste väärkohtlemise ennetamise programm. Eestis alustas programm tööd 2000. a. lõpus. CAP toodi Eestisse 2000. aasta sügisel Tartu Laste Tugikeskuse eestvõtmisel. CAP tegutseb loosungi all “Igal lapsel on õigus olla kaitstud, tugev ja
vaba” ning seda peetakse USA-s ja mujal maailmas üheks uuenduslikumaks ja tõhusamaks ennetusprogrammiks. See lastekaitse programm ei tegele ainult tagajärgede leevendamisega vaid eelkõige ennetustööga – kuidas laps ise suudaks ennast kaitsta nii kooli-, tänava kui ka koduvägivalla eest.

Kõigile lapsevanematele ja õpetajatele toimuval koolitusel käsitletakse selliseid teemasid:
* Lapse väärkohtlemine ja selle sümptomid;
* Väärkohtlemisega seotud levinumad müüdid ja faktid;
* CAP programmi põhimõtted ja kujunemislugu, laste õpikoda;
* Lapse väärkohtlemise ennetamise võimalused,
* Kriisis lapse abistamine.

2.03.2017


ROBOTID KOOLITUNNIS

27.veebruaril võõrustas Kivilinna koolipere lahkesti kõiki väikeseid robootikahuvilisi. Meie esindustiimi kuulusid 2.e klassi õpilased Rasmus Karro ja Jürgen Täht, kes asusid suure õhinaga ehitama robotputukat ja –sisalikku. Enne tutvustati lastele robotite sumomaadlust ja nii sai töö veel suurema hoo sisse.

Päev oli tõeliselt nutisõbralik – robotid ehitati valmis pildijuhiste järgi, külge monteeriti neile väikesed mootorid ja tahvelarvutites programmeeriti väikesed imemasinad vastavalt soovidele liikuma ning häälitsema.

Oli huvitav! Laste silmad särasid terve koosviibimise aja!

28.02.2017


TUNNID LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 1. märtsil kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 41 keemia ainetund lastevanematele. Tunni teemal keemilise reaktsiooni tunnused viivad läbi õpetajad Gea Kiudorf ja Sirle Morozova.

27.02.2017


FOTOKONKURSS

Fotokonkursi “Minu vabariigi aastapäev” pildi on üleval meie Facebooki lehel: http://lingid.ee/MRKfotokonkurss
Hääletus läheb lukku 3.märtsil kell 15.00. Peaauhinna perepileti ERMi võidab kõige rohkem meeldimisi kogunud pilt. Lisaks anname välja 3 magusat loosiauhinda.

27.02.2017


8. KLASSIDE INGLISE KEELE OLÜMPIAAD 

17. veebruaril toimunud 8. klasside inglise keele olümpiaadi linnavoorus osalesid meie kooli tublimad keeletundjad. Sandra Lillepool saavutas linnas 12. koha ja Marten Mõru 15. koha. Pingereas natuke kaugemale jäid Elsa David ja Elisabeth Eerme.

Palju õnne!

23.02.2017


ESIKOHAD  LASKMISVÕISTLUSELT

Tartu põhikoolide laskmisvõistlustel saavutasid meie lapsed võistkondlikult 809 punktiga esikoha jättes 773 punktiga teiseks Tamme Kooli.
Individuaalselt oli tüdrukute parim Maire Pärn- tegelikult oli ta parim ka absoluutarvestuses, Sirli Sildever saavutas viienda koha. Poistest jagasid esikohta meie Märt Kruusmann ja Christopher Leetna.

Tubli!

23.02.2017


HEAD TULEMUSED 3×3 KORVPALLIVÕISTLUSEL

Eesti Koolispordi Liidu ja Korvpalliliidu poolt korraldataval Sportland 3×3 korvpallivõistluste Tartu regiooni alagrupiturniiril saavutasid meie lapsed jälle häid tulemusi.

4-5 klassi poiste arvestuses saavutasid Espen Mägi, Oliver Piir, Andri Kutsar ja Kaspar Rohtmets kolmanda koha. Ainuke kaotus tuli vastu võtta poolfinaalis Kivilinna Koolilt.

6-7 klassi poisid Tristan Laansalu, Markus Logina, Marcus Tamme ja Daniel Erik Kiuru tulid aga  koguni teiseks. Vaid finaalis tuli neil tunnistada Nõo poiste paremust.

Õnnitleme!

23.02.2017


FOTOKONKURSS

Kuulutame välja fotokonkursi “Minu vabariigi aastapäev”. Pilt saata liisa.aasmae@reiniku.edu.ee hiljemalt 26.veebruar kell 23.55 koos autori täisnime ja pildi pealkirjaga. Osaleda võivad kõik kooliga seotud inimesed – õpilased, töötajad, vilistlased, vanemad jne. Iga osaleja saab esitada võistlusele ainult ühe pildi. Pildid paneme üles kooli Facebooki lehele 27.veebruaril, kus on võimalik kõigil oma lemmikute poolt hääletada vajutades pildile meeldib (like). Hääletus läheb lukku 3.märtsil kell 15.00. Peaauhinna perepileti ERMi võidab kõige rohkem meeldimisi kogunud pilt. Lisaks anname välja 3 magusat loosiauhinda.

21.02.2017


SUUREPÄRANE ESINEMINE ÜHISKONNAÕPETUSE  OLÜMPIAADI EELVOORUS

Ühiskonnaõpetuse olümpiaadi eelvoorus  osales 889 õpilast, kellest 35 kutsuti teise vooru ehk finaali.

Meie koolist osalenud 4 õpilasest pääses vabariigi vooru 3 õpilast:  Aurora Ruus (eelvoorus 10. koht), Jaagup Savisaar (eelvoorus 14. koht) ja Kätriin Pullerits (eelvoorus 26. koht).

Palju õnne tublidele õpilastele ja pöidlad pihku finaaliks!

20.02.2017


II KOHT RAHVASTEPALLIS

3. klassi tüdrukud osalesid eelmisel nädalal kaks korda koolidevahelisel rahvastepallivõistlusel Kivilinna Koolis ja saavutasid märkimisväärse II koha. Võistkonda kuulusid: Maria Saar, Cathy Marii Ronk, Lisette Plado, Maris Raukas, Emma Maria Lepmets, Liisa Kivioja, Kirke Hurbola, Lisette Leopard, Melanie Sulp.

Võistkond saab jätkata Lõuna-Eesti regiooni võistlustel Valgas 1. märtsil.

Palju õnne, tublid pallimängijad!

13.02.2017


JUTUVESTMINE

Täna hommikul toimis 1. klasside koolisisene jutuvestmise konkurss. Oma perepärimusjutuga võistlesid 1.a klassist Pauline Mikker, 1.b Rainer Meier, 1.c Anna Raassalu, 1.d Birgit Vilba, 1.e Jasper Külanurm. Jutuvestjad olid tublid ja kõik julgesid oma loo ette kanda.

Teatri Kodus toimuval jutuvestjate konkursil esindab meie kooli 1.b klassi õpilane Rainer Meier.

Aitäh jutuvestjatele!

8.02.2017


HEA ESINEMINE VÕRKPALLI  TARTU ETAPI MINILIIGAS (4. – 6.KLASS)

Poisid tulid tasavägiste mängude järel võitjaks!

Võistkonnas mängisis:Robin Otter, Taavi Kõrgeperv,Conrad Kobi,Rando Raudsik,Marten Leosk.

Tüdrukud said 4.koha.

Võistkonnas:Reesi Paju,Annette Annok,Kelli Kuusk,Grettel Lõhmus,Melani Muro,Tuuli-Miia Haas.

Õnnitleme!

6.02.2017


EMAKEELEOLÜMPIAADI PIIRKONNAVOOR

Emakeeleolümpiaadi piirkonnavoorus saavutas Kärt Haak (9.-10.klassid) I koha!

Tublid olid ka kõik teised osalejad!

2.02.2017


ESIKOHT TARTU RAHU MÄLUMÄNGUS!

JPG-s toimunud mälumängus osutus põhikoolidest  parimaks meie kooli võistkond koosseisus Airiin Ling, Kärt Haak, Jaagup Savisaar ja Karl-Martin Voovere.

Tubli saavutus!

2.02.2017


EDU RAHVUSVAHELISEL ERGOMEETRIVÕISTLUSEL

Tallinnas peetud rahvusvahelistel ergomeetrivõistlustel võtsid omavahel eraldi arvestuses mõõtu ka koolide võistkonnad.

Meil läks jälle hästi: Rein Muda, Markus Jõeveer, Mike- Sander Nutt ja Karl-Martin Voovere võitsid kahe Narva võistkonna ees esikoha ning Nele Ann Riives, Reelika Rattik, Annamaria Kupper ja Rachel Kõllo Läti ja Narva koolide järel kolmanda  koha. Loomulikult oli meie kool ka kokkuvõttes esimene.

Individuaalselt saavutas meie lastest parima koha Villem Laks, kes tuli kuni 15.aastaste poiste seas seitsmendaks.

Õnnitleme!

1.02.2017


TUNNID LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 1. veebruaril kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 35 matemaatika ainetund lastevanematele. Tunni teemal protsentarvutused viib läbi õpetaja Mart Oja.

1.02.2017


TUBLI ESINEMINE KÄSITÖÖKONKURSIL

6.-7. klasside käsitöö konkursil  “Eesti rikkus – mets ja meri” saavutas Jette Pruulmann  (6a) I koha ja Liisa laius (6c) 8.koha!

Õnnitleme!

2.02.2017


TAMMSAARE -LUGEMINE

Albu põhikoolis  toimus 14. korda Tammsaare tekstide võistulugemine.

Õpilasi hinnati kolmes vanuserühmas: 5.-7. klass, 8.-9. klass, 10.-12.

klass. Osalejaid oli üle Eesti kokku tulnud 64.

Meie koolist osales 4 õpilast. Arabella Antons ja Eliise Luka Tegova pälvisid žürii eripreemia. Aurora Ruus ja Karl-Martin Voovere esinesid ka väga ilusasti.

Tubli!

31.01.2017


KOOSTÖÖMÄNG „MÕTELDA ON MÕNUS“ I-III KOHT

Variku Koolis toimus Tartu linna 1. klasside koostöömäng “Mõtelda on mõnus”, kus lastel tuli lahendada põnevaid mõtlemisülesandeid.  Meie koolist osales selles mängus 1.a, 1.b ja 1.d klasside neljaliikmelised võistkonnad. Kõik lapsed olid väga tublid! 1.d klass saavutas I-III koha. Võistkonda kuulusid: Saara Olt, Christella Lovise Vaasa, Regina Aare ja Oskar Klaassen. 1.a klassist kuulusid võistkonda Iti Mõts, Helena Umbleja, Robi Abiline ja Sten Timmu Tigane. 1.b klassist osalesid võistlusel Maren Tiidrus, Marta Tiru, Joonatan Sepp, Aron Sado. Kokku osales mängus 15 võistkonda erinevatest Tartu linna koolidest. Rohkem kohti ei jagatud, kõiki osalejaid tänati auhindadega.

Palju õnne, tublid mõtlejad!
Aitäh õpetajatele!

27.01.2017


TUBLI ESINEMINE TARTU LINNA ETLUSKONKURSIL

Linna etluskonkursil sai 4.-6.klassi arvestuses eripreemia proosateksti lennuka esituse eest Klaara Erepuu; 7.-9. klassi arvestuses sai III-IV koha Aurora Ruus, kes osaleb ka vabariiklikul konkursil Kuressaares.

Tublid tüdrukud!

20.01.2017


ESIKOHAD SÕUDEERGOMEETRI KARIKAVÕISTLUSEL

Tartu koolide karikavõistlustelt sõudeergomeetritele tõid meie lapsed esikoha nii poiste kui ka tüdrukute arvestuses.

Poiste I võistkonnas sõudsid Karl- Martin Voovere (ühtlasi II koht individuaalarvestuses), Georg Orr, Rein Muda, Markus Jõeveer.

Tüdrukute paatkonna moodustasid Sonata Eliis Timofejeva (III koht individuaalselt), Pauliine Puusaar, Kaisi Ers ja Annamaria Kupper.

Oma tubli panuse andis ka meie II võistkond Christopher Leetna, Matis Tõnisson, Aron Helio Taaler ja Eldar Odin Taaler, tänu kellele saavutasime, praeguseks veel küll mitteametlikel andmetel, esikoha ka üldarvestuses.

Õnnitleme!

20.01.2017


SUUREPÄRANE ESINEMINE

Meie kooli 9b klassi õpilane KÄTRIIN PULLERITS pälvis Riigikohtu 97. aastapäevale pühendatud kaasuskonkursil 9. klasside arvestuses II koha!

Palju-palju õnne!

16.01.2017


TUNNID LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 11. jaanuaril kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 63 käsitöö ainetund lastevanematele. Tunni teemal õnnitluskaartide valmistamine viib läbi õpetaja Hille Aasmäe.

9.01.2017


JÕULUKONTSERT-TEENISTUS

16.12.2016


ETLUSKONKURSS KOOLIS

4.-6.kl:
1.koht – Klaara Erepuu
2.koht – Marie Kiivit
3.koht – Arabella Antons ja Mirtel Pruulmann

7.-9.kl
Andsime välja kolm esikohta! 1.koht – Karl Martin Voovere, Aurora Ruus, Greete Korol.
Toreda vanema daami eripreemia – Pauline Ööpik
Õrnuse eripreemia – Eliise Luka Tegova
Mõnusa meeleolu loomise eripreemia – Airiin Ling

15.12.2016


BIOLOOGIA TUND LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 14. detsembril kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 32 bioloogia ainetund lastevanematele. Tunni teemal inimese anatoomia viib läbi õpetaja Rauno Savolainen. Kõik lapsevanemad on oodatud!

13.12.2016


KUNSTIRINGI VIDEO

Algklasside kunstiringi lapsed said valmis vahva videoga. Videot saab näha SIIT.

13.12.2016


9.KLASSIDE OLÜMPIAAD INGLISE KEELES 

Novembris toimunud inglise keele koolisisese olümpiaadi kolm parimat esindasid oma kooli 25. novembril toimunud olümpiaadi linnavoorus. Kärt Haak ja Linda Grete Randla jagasid linna parimate hulgas 12.-14. kohta ja Anna Marie Jõgiaas jagas üldarvestuses 20.-21. kohta.
Kõik väga tublid tüdrukud!

7.12.2016


II KOHT RAHVASTEPALLIS

5. klassi tüdrukud saavutasid Tartu koolide võistlusel rahvastepallis II koha.

Meie võistkond:

  • Gerda Marleen Pärli
  • Klaara Erepuu
  • Katarina Elise Ploom
  • Marta Katariina Kollist
  • Annabel Valge
  • Martha Holst
  • Reesi Paju
  • Pääsu Helina Tärgla
  • Kärt Olt
  • Emma Pastak
  • Liis Sulg
  • Margareth Ennok
  • Merili Merell Ross
  • Meribel Teino

Oktoobris võistelnud 5.kl. poisid saavutasid ka 2. koha. Seega ühtemoodi Tubli!

6.12.2016


ÜLERIIGILINE JOONISTUSVÕISTLUS

Reedel, 02. 12 toimus ERM-is ülevabariigiline joonistusvõistlus. Meie koolist osalesid Mirtel Kalamees 3 kl, Helena Laur 3. kl, Anette Annok 5. kl, Anton Jaska 8. kl, Sten Paluoja 9. kl.

Kiitus tublidele õpilastele!

Joonistused on üleval ERM-i fuajees, minge vaatama!

thumb_img_6423_1024thumb_img_6418_1024piltthumb_img_6405_1024thumb_img_6404_1024

5.12.2016


TUBLID MÄLUMÄNGURID

Meie õpilased osalesid Eesti koolinoorte XIV mälumängumeistrivõistluste eelvoorus.

Kokku osales 140 põhikooli võistkonda. Meie 9. kl segavõistkond, kuhu kuulusid Kärt Haak, Airiin Ling, Jaagup Savisaar ja Karl-Martin Voovere, jagas 4.-5 kohta. Tartumaa arvestuses said nad I koha ja pääsesid edasi finaali, mis toimub 2. aprillil.

Hoiame pöialt!

5.12.2016


ORIENTEERUMISMÄNG RENE’D OTSIDES

Kolmapäeval, 23. novembril osalesid meie kooli õpilased Martin Lillevere, Markus Meremäe 3.b klassist ja Markkus Punt, Samuel Tätte 4.c klassist lõbusas orienteerumismängus “Rene’d otsides”. Osalejad olid tublid, leidsid üles kõik kontrollpunktid ja lahendasid edukalt salakirjad.

KIITUS!

1.12.2016


AJALOO AINETUND LASTEVANEMATELE

Kolmapäeval, 30. novembril kell 18:00 toimub Vanemuise 48 kabinetis 22 ajaloo ainetund lastevanematele. Tunni teemal juudi rahva ajalugu viib läbi õpetaja Karolina Antons. Kõik lapsevanemad on oodatud!

28.11.2016


ADVENIDLAAT

advendilaat1

Facebooki ürituse leiad SIIT!

28.11.2016


KOOLIDEVAHELISED KERGEJÕUSTIKUVÕISTLUSED

6-7 klass
Poisid
4x200m I koht Alfred Holst, Marten Murrand, Markus Õssu- Kivits, Karl August Kalamees
600 m I koht Karl August Kalamees
Kõrgushüpe III koht Alfred Holst
Kuulitõuge III koht Robert Tuul
Tütarlapsed
4x200m III koht Leelo Aino Jürgenstein,HelerI Savolainen,Vanessa Viiding,Roberta Leppik
Kaugushüpe III koht Leelo Aino Jürgenstein
8-9 klass
Noormehed
Kaugushüpe III koht Joonas Luts
Kuulitõuge II koht Karl Martin Voovere
Kõrgushüpe II koht Madis Kuik
Neiud
60 m jooks II koht Andrea Jagur
Kuulitõuge II koht Sonata Eliis Timofejeva
600 m jooks III koht Sandra Schihalejev
Lisaks kuulusid võistkondadesse ja andsid endast parima :Mallor Pihu,Karl Tammeorg,Hanna Greta Kuus,Eva Maria Ilves,Kaisi Ers,Malin

Palju õnne tublidele sportlastele!

28.11.2016


I KOHT SAKSA KEELE OLÜMPIAADIL

24.novembril toimunud saksa keele maiskonnaloolisel viktoriinil Tartu linna 8.-9. klasside õpilastele saavutas meie kooli 9. klassi võistkond koosseisus Juudit Lindsalu, Kärt Haak ja Rachel Kõllo esikoha.

Tublid tüdrukud!

28.11.2016


PAGAR VÕTAKS!

Osalesime Pagar Võtaks jõululuuletuste konkursil. Edus saatis seekord Vanessa Viidingut 7.b klassist.

Kõigi võitjate luuletused pannakse Pagar Võtaks jõulutoodetele, seal on ka autori nimi ja kool.

Tubli, Vanessa!

28.11.2016


JUTUVÕISTLUS “MERI”

Osalesime lühijutuvõistlusel “Meri”.

4.-5.kl arvestuses saavutas III koha Gerda Pärli 6.kl arvestuses III koht Mihkel Kruusmann 7.kl arvestuses III koht Kärt Michelson 9.kl arvestuses I koht Aurora Ruus ja II koht Mia Marie Randaru.

Tublid õpilased!

28.11.2016


KRINGLIJOOKS

Täna toimus traditsiooniline kringlijooks.
Võitjateks osutusid: 1.A, 2.A, 3.C, 4.C, 5.A, 6.A, 7.B, 8.D, 9.A
Kogu võistluse tulemusi näeb SIIT.

23.11.2016


I JA II KOHT KONKURSIL ” KOIDULAULIKU VALGEL”

Tartu linna ja maakonna etluskonkurss “Koidulauliku valgel”: I koha sai Karl-Martin Voovere, ta läheb vabariiklikku vooru 2. koha sai Aurora Ruus.  Parim Koidula loomingu esitaja oli samuti Karl-Martin Voovere.

Õnnitleme!

21.11.2016


ESIKOHT KARIKAVÕISTLUSEL ULTIMATE FRISBEES

Üks veidike ootamatu võitjakarikas on taas koju toodud! Nimelt võitsid Tartu koolide karikavõistlustel Ultimate Frisbees(ettekujutuse mängust saab, kui lõõte Googlisse sisse”Ultimate Frisbee”) esikoha meie Jaagup Savisaar, Sonata Eliis Timofejeva, Anna Gret Asi, Kristen Loot, Ren Henrik Lodi, Madis Kuik, Kristjan Paade. Keegi neist  pole nõ “elukutseline”, aga kõik nad on tublid omal alal ja mis peaasi- sportlikult mitmekülgsed- just see on omadus, mille puudumist meie tänastele Eesti tippsportlastele tihti ette heidetakse.

Väga hea esinemine!

21.11.2016


VILISTLASTURNIIR KORVPALLIS

Laupäeval, 26.11 kell 10.00 toimub Vanemuise 48 võimlas vilistlasturniir korvpallis. Registreerumine kuni 24.11 kell 12.00 e-posti aadressil tiiu.peterson@reiniku.edu.ee

15.11.2016


KOOLI AASTAPÄEVA NÄDAL

kooli-aastapaeva-nadal kooli-aastapaeva-nadal2 kooli-aastapaeva-nadal3

15.11.2016


SUUREPÄRANE ESINEMINE SCRABBLE MÄNGUS

Laupäeval, 12. novembril toimusid  MHGs viiendat korda Tartu koolinoorte meistrivõistlused Scrabble mängus. Meie õpilased esinesid väga hästi!

Noorem vanuserühm (2.-4. kl, 24 võistlejat):  Oskar Roots (4b)  I koht,  Mattias Mäestu  (4b)  5.-8. koht, Marten Leosk (4b) ja Robin Puusaar (3d)   5.-8. koht, Andri Daniel Navi (2c)  9.-14. koht.

Keskmine vanuserühm (5.-8. kl, 23 võistlejat): Robin Otter (6b)  I koht, Martin Toomiste (7b)  II koht, Markus Saarepuu (7b)  5.-8. koht, Marion Köhler (6b) ja Rein Muda (8a)  9.-14. koht

Vanem vanuserühm (9.-12. kl, 19 võistlejat):  Isabel Küttim (9a) ja Tuuli Annok ( 9c) 5.-8. koha.

Kaks eriauhinda:  Martin Toomiste võitis kasti limonaadi, kuna suutis mängus esimesena mänguväljale laduda sõna LIMPS. Markus Saarepuu võitis eriauhinna “Suurim punktisumma ühe sõna eest”. Auhinna tõi sõna šaržides 158 punktiga.

Õnnitleme!

img_0085235

14.11.2016


KOIDULA LUULEKONKURSS KOOLIS

5.-6. klass
1.-2. kohta jagasid  Helene Hermiine Tamm ja Arabella Antons;
3. koht Martin Vendt
Eripreemiad Klaara Erepuu ja Jette Pruulmann

7.-9.klass
1. Mia Marie Randaru
2. Rein Muda
3. Greete Korol ja Aurora Ruus
Eripreemiad Janne Rääk ja Karl Martin Voovere

Kõik osavõtjad olid tublid!

10.11.2016


RAHUSVAHELINE eTWINNINGU PROJEKT

Kogu eelmise õppeaasta osalesid 4.b klassi õpilased (praegused 5.b, 5.c, 5.d) õpetaja Meili Läänemetsa juhtimisel rahvusvahelises eTwinningu projektis “How to Become the Best”. Projekti peamine idee oli sallivuse ja hoolivuse arendamine lastes koostegevuse kaudu peamiselt digivahendeid kasutades. Olulised märksõnad projektitöös olid: Ma austan! Ma olen vastutustundlik! Ma tahan teada! Ma kuulun! Projektipartnerid olid 5 kooli Leedust, Eestist, Saksamaalt, Horvaatiast ja Poolast ning ka üks Leedu lasteaed. Projekti tunnustati eTwinningu kvaliteedimärgiga. Esile tõsteti huvitavad teemat, Skype kohtumisi ja mitmekülgseid ühiseid tegevusi (teemakohaste videote ja fotokollaažide tegemine ja jagamine, ühislaulmised, joonistamised ja vestlused Skype vahendusel, koolikiusamisvastased ennetustegevused, ühiste tähtpäevade tähistamine jpm).

Palju õnne ja KIITUS õpilastele ning  õpetaja Meilile väga tubli saavutuse eest!

kvaliteedimark-jpg20161107_114850

7.11.2016


LUULEPRÕMM 2016

Tartu Linnaraamatukogu suures saalis toimus luulevõistlus  Luuleprõmm 2016 Tartu linna voor. Luulelugejaid oli kokku 13.
Oma vanuserühmas sai Mia Marie Randaru 2. koha, Isabel Küttim 6 .koha.

Õnnitleme!

2.11.2016


KEEMIAVÕISTLUS “KOLB”

Meie õpilased  (8d klass) pääsesid eelvoorude kaudu lõppvooru, kus õpilastel tuli sooritada praktiline ülesanne, lahendada keemiline sudoku ja sai oma teadmisi panna proovile ka viktoriinis.

9. koha saanud võistkond: Eliise Virumäe, Pauline Puusaar, Austin Roose ; 10. koha võistkond: Maire Pärn, Anton Jaska, Märt Kruusmann

Tublid!

2.11.2016


FÜÜSIKA AINETUND LASTEVANEMATELE

Homme, 2. novembril on esimene ainetund lastevanematele. Füüsikatundi teemal alalisvoolu töö ja võimsus ning elekter kodus viib läbi õpetaja Enn Ööpik. Tund toimub Vanemuise 48 maja kabinetis 42 kell 18:00.

1.11.2016


ETTELUGEMISE VÕISTLUS

Ettelugemise päeval, 20. oktoobril toimus Tartu Linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonnas mereteemaliste lugude ettelugemise võistlus 4. klassidele. Meie kooli esindasid Laura Külanurm (4.d), Marleen Karelson (4.c), Aaron Kristofer Toots (4.d) ja Fredi Kuus (4.b). Kõik lapsed olid väga tublid. Eripreemia ilmekuse eest pälvis Fredi Kuus.

Kiitus!

24.10.2016


VÕISTLUSMÄNG “LOODUS LUMMAB”

Meie kooli üheks suureks eesmärgiks on igakülgselt arendada koostööoskust. Nii panidki 2.a ja 2.e klasside noormehed Art Hubert Kobar, Hardi Nurmsalu, Hendrik Arula ja Markus Tätte oma nutikuse ja osavuse proovile konkursil “Loodus lummab”.  Ülesanded oli väga praktilised ja elust enesest. Välja pidi selgitama, kas näiteks sukanõel ja legoklots ujuvad või upuvad vees, millised lindude suled pärinevad veelindudelt ning kuidas saada aru, kas tegemist on soolase mereveega.  Noormehed olid tublid ja tõesti töötasid koos lahenduste leidmise nimel. Sellest tulenevalt saavutasid nad üldarvestuses 5. koha.

Loodus tõepoolest lummab!
Aitäh, õpetaja Ritale ja Marikale õpilaste juhendamise ja toetamise eest!

sdr

21.10.2016


KOOLI ÕUEALA IDEEKAVAND

Liikuva kutsuva kooli projekti raames tehti kooli õueala ideekavand. Kavand tuleb arutlusele vanematekogus. Kõik mõtted ja soovitused seoses õueala kavandiga on oodatud vanematekogu liikmetele või e-maile kristi.terep@gmail.com

reiniku_alusplaanreiniku-picture-1
reiniku-picture-3reiniku-picture-4

19.10.2016


AINETUNNID LASTEVANEMATELE

Pakume lastevanematele ainetunde, mis annavad võimaluse näha õpetaja õpetamismeetodeid. Tunnid aitavad mõista paremini oma lapsi, kui nad räägivad juhtumistest koolis. Samuti saab lapsevanem värskendada ja uuendada oma teadmisi, nähes, mida koolis õpetatakse. Tunnid ei ole vanemate jaoks vanuseastmeti piiratud.

Tunnid hakkavad kell 18:00 ning kestavad 45 minutit. Tundidesse registreerima ei pea. Küsimuste korral pöörduda direktor Enn Ööpiku poole telefonil 736 1960, 5393 5042 või e-mailil enn.oopik@raad.tartu.ee

Kuupäev Kellaaeg Kabinet Õppeaine Tunniteema Õpetaja
2. november 18:00 42 Füüsika Alalisvoolu töö ja võimsus ning elekter kodus Enn Ööpik
30. november 18:00 22 Ajalugu Juudi rahva ajalugu Karolina Antons
14. detsember 18:00 32 Bioloogia Inimese anatoomia Rauno Savolainen
11. jaanuar 18:00 63 Käsitöö Õnnitluskaartide valmistamine Hille Aasmäe
1. veebruar 18:00 35 Matemaatika Protsentarvutus Mart Oja
1. märts 18:00 41 Keemia Keemilise reaktsiooni tunnused Gea  Kiudorf, Sirle Morozova
5. aprill 18:00 305 Inimeseõpetus Siseelundid Esta Otti
26. aprill 18:00 62 Eesti keel Kordame õigekirja! (Millised keelevaldkonnad on kõige
keerulisemad? Kust saada abi?)
Pille Pärlin

19.10.2016


KALJU LEPIKU LUULEVÕISTLUS

Laupäeval, 8.okt toimus Koerus Kalju Lepiku luulevõistlus, kus pidi esitama omaloomingulisi luuletusi. Meie koolist osalesid Mia Marie Randaru ja Isabel Küttim 9.a klassist. Mia Marie saavutas II koha.

Tubli!

14.10.2016


TEHNOLOOGIAKONKURSS

MARKUS SAAREPUU (7b) saavutas Tartu Linna tehnoloogiakonkursil   III koha!

Õnnitleme!

14.10.2016


ORIENTEERUMINE SÜGIS 2016 TULEMUSED

ÕPETAJAD-VILISTLASED

Silja Russak, Sirle Morozova – 37,5p – Tiitlikaitsjad!
Meeskond: vilistlased 007 – 24,5p
Priit L – 23p

ÕPILASED

  1. Kadi Sepp 9B – 39,5p – Tiitlikaitsja ja edukaim üksitegutseja läbi aegade!
  2. Hanna Anepaio, Janne Rääk, Kristelle Michelson 8A – 39p – Kuldne trio!
  3. Hanna Greta Kuus 9C (Kalver Kuus – vilistlane) – 35,5p – Tore perekondlik tandem!
  4. Kärt Haak, Roosi Gertrud Tärgla 9B – 34p – Vanad kalad!
  5. Jaagup Vana, Andre Paidre 5B – 34p – PARIMAD NOORIMAD!
  6. Reelika Rattik 8A – 33,5p – Aasta üllataja!
  7. Rachel Kõllo 9B, Robin Otter 6B – 33p
  8. Markkus Männiste, Karl Gustav Loog 9B – 30p
  9. Maire Pärn, Pauline Puusaar, Sirli Sildever 8D – 29,5p
  10. Elerin Pilnik, Rebeka Kind, Karmen Nädal 5C – 27,5p
  11. Oliver Tummeleht 6B – 26,5p
  12. Airiin Ling, Kätriin Pullerits, Anette Endrekson 9B – 25,5p
  13. Laure Kiivit, Martin Vendt, Kristin Tõnisson 6A – 23,5p
  14. Roland Põld, Maarius Merilo, Aleksander Roots 5E – 23p
  15. Martha Holst, Liis Sulg, Gerda Emilie Treufeldt 5B – 22p
  16. Sandre Aukust, Madis Kuik 9A – 14p
  17. Tsirk Oras, Aurelia Meldre, Anette Ama 6A – 13p
  18. Triinu Adov, Minna Gielen 6A – 6,5p

Aktiivseim klass – 9B

ORIENTEERUMINE-sügis-2016-VASTUSED

12.10.2016


TARTU HARIDUSFESTIVAL 2016 

Tartu Haridusfestival 2016 toimub 25.–27. oktoober.
Meie kool pakub järgmiseid võimalusi:
27.10 kell 10:00 toimub Sõnamäng Silja Russaku ja Kaire Ruuli juhendamisel Vanemuise 48 majas.
27.10 kell 12:00 toimub töötuba “Kuidas õpetada Eesti ajalugu 5. klassis?” õpetaja Karolina Antonsi juhendamisel Vanemuise 48 majas.
27.10 kell 12:00 toimub töötuba reljeefsete õnnitluskaartide valmistamisest Helle Saue ja Hille Aasmäe juhendamisel Vanemuise 48 majas.
27.10 kell 15:00 loeng “Emotsionaalsete ja käitumisraskustega laste distsiplineerimine. Vajaduste ja oskustega arvestav lähenemine”, mida viib läbi Eve Kikas Vanemuise 48 majas.
Lisaks meie koolis toimuvale esinevad meie õpilased 27.10 kell 18:00 Tartu koolikooride sügiskontserdil Pauluse kirikus.
Rohkem infot ja programmi leiate: http://haridusfestival.tartu.ee/

HF_plakat_2016HF_kontsert_plakat_2016

12.10.2016


VANEMATEKOGU

MRK vanematekogu jätkab tööd ja otsib uusi aktiivseid liikmeid. Järgmine kogunemine on neljapäeval, 13. oktoobril kell 18:00 Vanemuise tänava õppehoones kabinetis 12.
Kõigil, kes soovivad MRK vanematekoguga liituda, palume saata oma andmed (nimi; klass, kus laps(ed) käivad; e-mail) Kristi Terepile kristi.terep@gmail.com ja Kristina Reinsalule kristina.reinsalu@ega.ee Lisame teid VK listi. Võib ka lihtsalt 13.oktoobril kohale tulla!

Vanematekogust lähemalt loe SIIT.

11.10.2016


JALGPALLITURNIIR

Tartu linna koolidevahelisel jalgpalliturniiril saavutasid tublid 2.-3 klasside poisid kolmanda koha. 4.-5. klassi poisid tulid samuti väga heale 3. kohale. Suurepärase mängu teinud 6.- 7. klassi poisid alistasid finaalis penaltiseeriaga MHG ja tulid esikohale. Palju õnne!

WP_20161004_16_07_53_Pro[1]WP_20161006_13_46_06_Pro[1]2016 Tartu MV I koht.2

7.10.2016


AJALOORING 

Ajalooring kutsub teisipäeval, 11. oktoobril Tartu Linnamuuseumi külastama näitust “AJALOO PRÜGIKASTIST AJALUKKU”.
Hakkame koolist minema 14.45.
PS! Pead end kooli valvelauas registreerima hiljemalt 10. oktoobriks!

plakatijoonistus-2-page-001

4.10.2016


ÕNNITLEME!

Hille Aasmäe
Aasta Õpetaja 2016
pilt

4.10.2016


ÕPETAJATE PÄEV

Õpetajate päev on kolmapäeval, 5. oktoobril. Traditsiooniliselt saavad 9. klasside õpilased võimaluse olla õpetajad. Sel päeval on 5 lühendatud tundi.

Tundide ajad:
Riia 25 majas:
1.tund 8.00-8.45
2.tund 9.00-9.30
3.tund 9.45-10.15
4.tund 10.30-11.00
5. tund 11.15-11.45

Vanemuise 48 majas:
1.tund 8.00-8.45
2.tund 9.00-9.30
3.tund 9.40-10.10
4.tund 10.30-11.00
5. tund 11.20-11.50

3.10.2016


AJALOORINGI 15. ORIENTEERUMISMÄNG

Ülesanded

26.09.2016


LASTEVANEMATE KOOSOLEK

Tartu Mart Reiniku Kooli LASTEVANEMATE ÜLDKOOSOLEKUD toimuvad Riia 25 õppehoones:

  • 1.-4. klassidele 27. septembril kell 18.00
  • 5.-9. klassidele 28. septembril kell 18.00

Pärast üldkoosolekut toimuvad klassikoosolekud.

Oodatud on kõik vanemad!

21.09.2016


AJALOORINGI 15. ORIENTEERUMISMÄNG

26. septembril saab alguse AJALOORINGI 15. ORIENTEERUMISMÄNG!
Osalemine max 3-liikmelistes võistkondades; eraldi kategooria ka õpetajatele ja vilistlastele!

orient mäng 2016

21.09.2016


SÜGISTRIATLON

Eesti Koolispordi Liidu sügistriatlonil saavutas 7.b klassi õpilane Ida Tuule Jõgi 6.-7. klasside arvestuses 2. koha.

Väga tubli saavutus!

13.09.2016


SEGAKOORI KONTSERT NAISSAAREL

Naissaare kontserdi plakat

8.09.2016


LIIKUMISPÄEV 10. SEPTEMBER

1.klassid toimetavad sel päeval koos klassijuhatajatega, kellelt saab täpsemat infot päeva kohta.

2.klassid lähevad Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kätepesu programmiga tutvuma. Täpsem ajakava klassijuhatajatelt.

3.klassid – algus ja lõpp lauluväljaku pinkide juures
Tegevus kestab 9.00-10.50 (orienteeruv lõpuaeg)
Orienteerumismäng – punktide otsimine ja paroolide paberile kirjutamine.
Kaasa kirjutusvahend!

4.klassid – algus ja lõpp lauluväljaku pinkide juures
Tegevus kestab 11.00-12.50 (orienteeruv lõpuaeg)
Orienteerumismäng – punktide otsimine ja igas punktis oma võistkonna pildistamine.
Kamba peale 5 telefoni pildistamiseks!

5 ABCDE ja 6 BCD – info leiate SIIT 

6 A, 7 ABCD ja 8 BC – info leiate SIIT

8 AD ja 9 BC – info leiate SIIT

7.09.2016


LASTEVANEMATE KOOSOLEK

Tartu Mart Reiniku Kooli LASTEVANEMATE ÜLDKOOSOLEKUD toimuvad Riia 25 õppehoones:

  • 1.-4. klassidele 27. septembril kell 18.00
  • 5.-9. klassidele 28. septembril kell 18.00

Pärast üldkoosolekut toimuvad klassikoosolekud.

Oodatud on kõik vanemad!

5.09.2016